Konkurransen

Organisasjonen Juba tilbyr et engasjerende og morsomt undervisningsopplegg for 6. og 7. trinn gjennom kunnskapskonkurransen Hvem blir Norgesmester. Konkurransen er en del av modningsprogrammet Trygg Oppvekst og er støttet av Helsedirektoratet. Deltakelse er gratis. 

 

Innhold og premier

Hvem blir Norgesmester er en kunnskapskonkurranse som går over tre runder i løpet av et skoleår. Dette gjennomføres i klasserommet i regi av lærer, i lag på maks tre og tre elever. Det er ikke lov til å bruke hjelpemidler under konkurransen. Dette kan løses ved at læreren følger med på skjermene underveis. 

Hver runde består av 30 spørsmål innen rus, miljø og samfunn. Det oppfordres til å bruke læringsressursene felles i klassen i for- og etterkant av quizen. Disse er knyttet opp mot den generelle delen av læreplanen og kompetansemål i samfunnsfag og naturfag. Fasit sendes ut på epost etter hver runde. 

Alle lagene fullfører alle tre runder med samme lag og lagnavn. De tre lagene med størst sammenlagt poengsum etter rundene, vinner konkurransen.
Vinnerne kåres på våren og vinner flotte aktivitetspremier for hele klassen. Klasser som deltar i alle tre runder får tilsendt diplom og nøkkelreim. 

 

Påmelding og registrering

Det er kun læreren som kan melde på sin skole og klasse(r). Dette gjøres ved å klikke på «For lærere» øverst i høyre hjørne, så "Registrer". Husk å registrere brukeren med lærerens epostadresse, ikke skolens.

Etter at klassen er påmeldt oppretter klassen lag på maks tre og tre elever. Elevene registrerer laget sitt selv, med lagnavn, på nettsiden. Minn elevene på at lagnavnet skal brukes gjennom hele skoleåret, og bør velges deretter. 

 

Runder 2020/2021

Området på siden hvor man kan ta quizen er åpen tre uker for hver runde. Etter registrering mottar læreren steg-for-steginstruksjon og påminnelse på e-post om når konkurransen åpner. Læreren mottar også en epost med info om hvilke læringsressurser som skal brukes til runden. 

1. runde: Uke 43, 44 og 45

2. runde: Uke 3, 4 og 5

3. runde: Uke 10, 11 og 12